Kristiansund

Photo: Ukjent

Kristiansund ligger vakkert til, ytterst mot havet på 4 øyer som sammen danner et unikt havneområde. Man tror at Norges første bosettere holdt til her.

Kristiansund er Norges klippfiskby, med levende tradisjoner for bacalao og klippfiskretter som serveres på alle restauranter og de fleste kafeteriaer i byen. I tillegg har byen gatekjøkken som serverer en av Kristiansunds spesialiteter – ekte Fish and chips, lokalt kalt «fishan».

Kristiansund har Norges mest aktive oljeservicebase liggende utenfor byen. Dette skaper en ekstra livlig trafikk med supplyskip og spesialfartøy i havna, og helikoptertrafikk inn og ut til installasjonene ute i Norskehavet.

Kulturbyen Kristiansund hevder seg serkt. Kristiansund blir kalt «operabyen», det er ikke uten grunn. Her vises årlig ca 100 ulike forestillinger. I tillegg danser ca 600-700 unge i denne byen. Årlig avholdes arrangement som Operafestukene, Nordic Light International Festival of Photography, Klippfiskfestivalen, Tahitifestivalen, utendørs operaforestilling «Donna Bacalao» og Kristiansund Kirke Kunst og Kulturfestival, bare for å nevne noen.

Kristiansund ble nesten utslettet i 1940, nærmere 900 hus brant ned etter bombing av byen. Den byen som møter besøkende i dag er bygget opp i løpet av de siste 50 år.

Byen mistet sitt gamle særpreg, noe som er synlig for den som besøker den gamle bydelen på nedre del av Innlandet. Men den nye byen har også fått et særpreg; legg merke til de glade fargene som husene er malt i, og se hvordan sentrum på Kirkelandet har vendt husene med gavlsiden ut mot gaten eller kaia, slik klippfiskbryggene ble og blir bygget. Kristiansund er en ren, vakker og åpen by som favner om havna. Kristiansunderne er mennesker som har én ting felles, som kanskje ikke er så vanlig – de lever livet og nyter hvert sekund når byen blir satt i et positivt fokus. Det er et meget aktivt kulturliv med deltakelse i alle.

Tekst / visitnorthwest.no

Photo: Einar Engdal

 

Photo: Einar Engdal

Ta Sunnbåten mellom øyene – her ser du mot Tahitibryggen hvor den Norgeskjente Tahitifestivalen arrangeres hver sommer.

Kristiansund er definitivt verdt et besøk, les mer på hjemmesidene til Visit Northwest for mer inspirasjon.

Photo: Johan Wildhagen / visitnorthwest.no

 

Telefon
Mario + 47 919 01 685
Andrea + 47 919 01 687

E-post
rapuma@feskberja.com

Adresse
Industriveien 150
6530 Averøy
Norway

Kontaktperson
Mario Uebe

Designet og hostet av Adcom Kristiansund

Våre båter er utstyrt med GPS fra iTracker. Når du leier båt får du innlogging av oss. Trykk på ikonet under for å logge deg inn!

Følg oss!